CARBO- 1000 g

CARBO (Plus Beta Alanin & AAKG & Mg Citrat) - 1000 g


OstroVit

Cena:

 

1.200,00 RSD

OstroVit Carbo je dijetetski suplement na bazi ugljenih hidrata najvišeg kvaliteta, kojeg, na prvom mestu, karakterizuje izuzetno kratko vreme apsorpcije. Omogućava organizmu postepen dotok energije tokom treninga. Ovaj preparat je naročito namenjen za tzv. sportove snage. Uz ugljene hidrate, ovaj proizvod je obogaćen esencijalnim mineralima, vitaminima, kao i nutrijentima koji podstiču zdravu cirkulaciju, a to su L-arginin i beta-alanin.

Jedno pakovanje obezbeđuje

- 1000 g proizvoda za 20 porcija (1 doza 50 g)
- brzo rastvorljiv prašak izuzetnog i osvežavajućeg ukusa

Zašto su bitni ugljeni hidrati

Ugljeni hidrati su bazično 'gorivo' za organizam. Oni predstavljaju izvor energije za njegovo pravilno funkcionisanje. Glavni sastojak proizvoda OstroVit Carbo je maltodekstrin ili hidrolizat skroba. On je izuzetno biološki aktivan i brzo se metaboliše, zahvaljujući čemu se ne zadržava dugo u želucu, kao što je to inače slučaj sa ugljenim hidratima.

Ugljeni hidrati su odličan izbor za brzo dobijanje energije i snage kod teških i dugotrajnih treninga (trčanje, biciklizam). OstroVit Carbo je odličan za popunjavanje energetskih depoa (glikogen u mišićima). Ovaj suplement je zapravo brz, jeftin i veoma efektan način za nadoknadu energetskih rezervi.

Ugljeni hidrati pružaju najbolji izvor energije telu nakon intezivnog vežbanja. Njigov unos ubrzava oporavak od treninga. Mišićni glikogen, kao primarni uskladišten oblik ugljenih hidrata, sprečava da dođe do razgradnje mišićnih proteina za proizvodnju energije (katabolizam mišića) u nedostatku drugih izvora energije. Ugljeni hidrati takođe igraju važnu ulogu u oslobađanju insulina, koji služi za sintezu proteina i glukoze.

Doziranje i način upotrebe

Pomešati 1 porciju proizvoda, 50 g (3 ravne merice) sa 500 ml vode i izmešati u šejker boci. Konzumirati jednu porciju dnevno tokom treninga.