Reishi Vege- 60 kapsula

Reishi Vege - 60 kapsula


OstroVit

Cena:

 

2.400,00 RSD

OstroVit Reshi Vege je dodatak ishrani u obliku fino mlevenog ekstrakta tela lekovite gljive hrastove sjajnice Ganoderma lucidum, poznate i pod imenom reiši. Više od dve hiljade godina reiši je cenjen zbog svojih opuštajućih svojstava i sposobnosti da pojača imunitet i funkcije vaskularnog sistema. Ako se redovno koriste, reiši pečurke mogu pozitivno da utiču na jačanje imunološkog sistema i da zaštite organizam od kardiovaskularnih bolesti.

Hrastova sjajnica (reiši)

Ova lekovita gljiva je dobila ime po karakterističnom sjaju šešira i po tome što raste na panjevima ili korenju drveća, posebno hrasta i kestena. Plodonosno telo hrastove sjajnice sastoji se iz tamnocrvenog šešira sjajne površine i drške, kao jestivih delova. Pravilnik o kvalitetu i drugim zahtevima za jestive pečurke i proizvode od jestivih pečuraka svrstava hrastovu sjajnicu u grupu jestivih gajenih pečuraka. Iz prirode se malo koristi u ishrani zbog drvenaste strukture i gorkog ukusa.

Sadrži oko 7-8% proteina (najzastupljenije aminokiseline su lizin, tirozin, fenilalanin, leucin i alanin), 4-5% masti, 60% dijetnih vlakana, 26% ugljenih hidrata i 2% minerala. Pored nutritivnih sastojaka, sadrži još i značajnije količine polisaharida, terpenskih jedinjenja, proteina sa imunomodulatornim efektima i nukleozide (adenozin).

Polisaharidi (uglavnom polisaharidi tipa glukana), nalaze se, zajedno sa hitinom i hitozanom, u ćelijskom zidu. Antikancerogeni efekat polisaharida hrastove sjajnice je istraživan u velikom broju naučnih studija sa zaključkom da se mehanizam delovanja zasniva na imunostimulatornom delovanju.

Terpenska jedinjenja su različita jedinjenja u koje spadaju ganoderma kiseline, ganoderinske i ganolucidne kiseline. Izolovani triterpeni pokazuju hepatoprotektivno, hipolipemično, antialergeno delovanje i utiču na agregaciju trombocita. Gorak ukus gljive potiče najvećim delom od triterpenskih kiselina.

Proteini sa imunomodulatornim efektima i nukleozidi (adenozin) deluju kao inhibitori agregacije trombocita.

Hrastova sjajnica je popularna lekovita gljiva koja se još od drevnih vremena koristi u Japanu, Kini i Koreji radi dugovečnosti i očuvanja zdravlja. U narodnoj medicini naroda Dalekog istoka, koristila se za lečenje hepatopatija, hroničnog hepatitisa, nefritisa, hipertenzije, artritisa, neurastenije, nesanice, bronhitisa, astme, čira na želucu i mnogih drugih bolesti i stanja. Poslednjih decenija je tek postala popularna širom sveta zbog svojih svojstava.

Reiši pokazuje povoljno delovanje na humani imunološki, endokrini, nervni i kardiovaskularni sistem. Koristi se zajedno sa terapijom kod obolelih od malignih bolesti, hroničnog bronhitisa, hiperlipidemija, hipertenzije, dijabetesa, hepatitisa, dermatoloških i uroloških poremećaja, virusnih i bakterijskih infekcija. Ima i nutraceutsku primenu – dijetetski je suplement koji popravlja opšte zdravstveno stanje.

Jedno pakovanje OstroVit Reshi Vege obezbeđuje 60 dnevnih doza. Jedna kapsula sadrži čak 600 mg ekstrakta, od čega 40% (240 mg) čine polisaharidi. Pozitvni efekti suplementacije reiši lekovitom gljivom:

- prirodni imunitet, zahvaljujući beta-glukanu koji sadrži, reiši može da poveća broj belih krvnih zrnaca tako da pripremi i stimuliše organizam da se bori protiv bolesti. Zbog toga je ovaj dodatak ishrani najbolje uzimati u jesen i zimu.

- podrška kardiovaskularnom sistemu reiši može da snizi krvni pritisak, što predstavlja prirodni način za prevenciju bolesti kardiovaskularnog sistema.

- veganska formula pošto ovaj suplement nema sastojke životinjskog porekla, mogu ga koristiti vegetarijanci i vegani.

Preporučeno doziranje i način upotrebe

Odrasli 1 kapsula dnevno uz jelo.

Kontraindikacije upotrebe ove lekovite gljive nisu poznate. Zbog imunostimulišućeg dejstva, potreban je oprez kod onih koji koriste imunosupresivne lekove.

Kod nekih osoba koje prvi put uzimaju ekstrakt ganoderme, mogu se javiti privremeni neželjeni efekti – nesanica, žeđ, osip, nadimanje, učestalo uriniranje, pojačano znojenje i dijareja. Velike oralne doze vitamina C, koje se koriste istovremeno sa ganodermom, deluju suprotno i daju čvršću stolicu. Reiši pojačava delovanje antikoagulanasa – aspirina i varfarina. Sa cefazolinom ima sinergisticko antimikrobno delovanje.